Regel de beste bezichtiging

Hoe regel je een goede bezichtiging van jouw huis

Je hebt al de beste makelaar Rotterdam geregeld en jouw huis staat momenteel al te koop, dan komen er natuurlijk bezichtigingen. En het zijn deze bezichtigingen die zo belangrijk zijn voor de verkoop van jouw huis, dus je wilt wel dat deze goed gaan. Om de bezichtiging van jouw huis perfect te laten verlopen en de kansen op een verkoop te verhogen hebben wij een stappenplan gemaakt.

Zorg er eerst voor dat het onderhoud in orde is

Voordat je begint met het schoonmaken van jouw huis moet je ervoor zorgen dat je een goed canvas hebt, en dat het huis dus goed onderhouden is. Wanneer er klusjes zijn die nog moeten gebeuren dan is dit het moment om deze te laten doen. Heb je bijvoorbeeld last van vochtplekken, gaten in de muur of is de verf op de kozijnen in slechte staat? Dan moet je hier eerst wat aan doen.

Vergeet de buitenkant van het huis niet

Potentiele kopers zullen niet enkel naar de binnenkant van het huis gaan kijken, de tuin moet er ook goed uitzien. Zorg ervoor dat al het onkruid weg is, dat het hek geen afbladderende verf heeft en dat je wat mooie bloemen in de tuin zet. Kleine dingen als dit kunnen jouw huis er direct een stuk beter uit laten zien.

Schoonmaken en stijlen

De binnenkant van het huis moet er, zoals je waarschijnlijk zelf ook al wist, tip en top uitzien. Om dit te bereiken moet je jouw huis eerst een grondige schoonmaakbeurt geven, hierna alles opruimen om je vervolgens om de decoratie te bekommeren. Jouw makelaar kan je hier waarschijnlijk ook wel mee helpen, hij is tenslotte ervaren. Je kunt eventueel zelfs een speciale interieurstylist inhuren om je met het inrichten van je huis te helpen, dit kost je natuurlijk wat, maar een mooi interieur kan de kansen op een verkoop tijdens een bezichtiging wel een stuk hoger maken.

Vergeet dat zicht niet alles is

Wanneer mensen jouw huis komen bezichtigen dan is dit vooral kijken, maar ook geur speelt bijvoorbeeld een rol. Wanneer het niet lekker ruikt in het huis dan zullen potentiele kopers natuurlijk ook niet lang willen blijven, en dus is een frisse geur belangrijk. Het huis goed schoongemaakt hebben is hier natuurlijk een begin van maar je kunt ook wat huisparfum gebruiken of wat verse bloemen neerzetten, wat er sowieso uitnodigend uitziet. Kijk hier eens: http://www.vankleefmakelaars.nl/

Maak goede afspraken met de makelaar

Je wilt natuurlijk wel dat de makelaar goede dingen verteld over jouw huis, en dat dit ook de dingen zijn waar jij het mee eens bent. Spreek dus van tevoren met de makelaar door hoe vragen beantwoord gaan worden, maar ook wie welke vragen zal beantwoorden. Wanneer dit duidelijk afgesproken is dan kun je hier later geen problemen mee krijgen.

Wees een goede gastvrouw/gastheer

De potentiele kopers moeten zich welkom voelen in jouw huis, en daar ben jij samen met de makelaar verantwoordelijk voor. Zorg er dus voor je een verse pot koffie en/of thee hebt gezet maar ook dat je iedereen vriendelijke begroet. Ook de radio of televisie moet uitstaan, je wilt alle aandacht hebben voor de gasten die het huis komen bezichtigen. Wees vriendelijke en beantwoord ieder zijn vragen, of wijs ze eventueel door naar de makelaar.

Als je al deze stappen volgt dan heb je zo’n beetje alles in jouw macht gedaan om er een goede bezichtiging van te maken, een ander gedeelte van de verantwoordelijkheid ligt natuurlijk bij jouw makelaar. Als het goed is wordt goed met deze verantwoordelijkheid omgegaan, wanneer je een goede makelaar hebt uitgekozen in ieder geval. En wanneer dit niet het geval is dan moet je er misschien over na denken om een nieuwe makelaar te zoeken. Sla in ieder geval geen stappen over en je bent ervan verzekerd dat de bezichtiging een succes wordt.